Aida Džakmić: Ponosni smo što smo za petu godinu postojanja otvorili peto prodajno mjesto

Posljednjih mjeseci veliki broj firmi je ugašeno i stotine Bosanaca i Hercegovaca su ostale bez posla. Mnogi od njih bolje sutra za sebe i svoje porodice potražit će u inostranstvu. Informacije o razvoju malih firmi i širenju proizvodnje svakako su nešto najljepše što se može desiti u našoj zemlji.

Jedan svijetao primjer porodičnog biznisa koji je prerastao u uspješnu firmu dolazi iz Sarajeva. Naime, firma Posteljine.ba danas je u glavnom gradu BiH u Titovoj ulici otvorila svoje peto prodajno mjesto.

– Ponosni smo na sve što smo postigli u pet godina postojanja. Sve je krenulo kao porodična firma, a iz godine u godinu imamo sve više zaposlenih. Svaki od njih je kao dio naše porodice, što pokazuju i rezultati koje postižemo. Svi uposlenici svoje zadatke ispunjavaju sa dosta ljubavi. Zadovoljna lica mušterija koje nam se vraćaju najbolji su dokaz da smo na pravom putu – kaže direktorica firme Aida Džakmić.

Ova uspješna poslovna žena ističe da uspjeh nije došao preko noći i da otvaranje svake nove radnje i radnih mjesta zahtjeva još više rada.

– Pored radnje u Titovoj ulici, naši proizvodi se mogu kupiti u našoj radnji u BBI Centru 3. sprat, BTC Merkur Otoka 2. sprat, te u prodavnicama koje se nalaze u Mula-Mustafe Bašeskije do br. 107 i na Ilidži u ulici Harisa Merzića br. 16. Sve je počelo kao online shop putem kojeg se prodavala dječija odjeća. Posteljine smo jednog dana u ponudu uvrstili čisto kao eksperiment i zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u radu sa tekstilom one su brzo postale naš glavni proizvod. Danas u ponudi imamo kompletan asortiman kućnog tekstila i hotelski program (posteljine, zavjese, peškire, prekrivače, jorgane…). Pored pet maloprodajnih jedinica u Sarajevu imamo tri online shopa na Facebooku Posteljine ba, Zavjese by Posteljine ba i Posteljine Delux – ističe Aida.

Ova firma ima i svoju proizvodnju u glavnom gradu BiH koja je posljednjih godina svojim kvalitetom pronašla put do brojnih hotela, motela, apartmana u našoj zemlji.

– Želimo naš proizvod u što većem broju objekata. Stvarno moramo istaći odličnu saradnju sa vlasnicima hotela, motela i apartmana u cijeloj Bosni i Hercegovini, a glavna referenca nam nije što smo domaći proizvod, nego kvalitet. Ljudi su to prepoznali i sve nam više ukazuju svoje povjerenje – kaže na kraju Aida Džakmić koja dodaje da se broj njihovih uposlenika udvostručio u odnosu na isti period prošle godine.

Biznis.ba