Air Serbia poslije tri desetljeća uvodi letove za Chicago, poslije dva za Kinu

Srbijanska nacionalna aviokompanija Air Serbia uspostavit će od sredine svibnja 2023., poslije više od tri desetljeća, izravne letove Beograd-Chicago, objavljeno je četvrtak, a od prosinca će nakon dva desetljeća krenuti i avioveza s Kinom.

 

Do 11. lipnja zrakoplovi AIRbus A330 letjet će dva puta tjedno – srijedom i subotom, a od 12. lipnja tri puta – ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Let će trajati oko 11 sati, karte su već ponuđene u online prodaji, a početna cijena od 640 eura za povratni let uključuje i sve takse, objavila je kompanija Air Serbia.

Od 9. prosinca Air Serbia uspostavit će jednom tjedno i izravnu liniju između Beograda i Tianjina, četvrtog najvećeg grada u Kini.

Posljednja izravna aviolinija iz Beograda u Kinu zatvorena je u listopadu 2000. godine, kada je tadašnji Jugoslavenski aerotransport (JAT) posljednji put letio za Peking.

Srbijanski avioprijevoznik našao se od početka ruske invazije u Ukrajini na meti kritike zbog izravnih letova za Moskvu, nakon što su Europska unija i zapadne zemlje uvele sankcije Kremlju, uključujući i obustave zračnog prometa. Air Serbia je održala liniju Beograd-Moskva s dva leta dnevno, prenosi Hina.

(Biznis.ba)