Američka blogerica preporučila Mostar za odmor s djecom

Moris je biranim riječima opisala Stari most, Kujundžiluk, Kajtazovu kuću, Crkvu svetog Petra i Pavla…

Mostar je nerijetko tema brojnih medija i uglednih turističkih internetskih stranica iz cijelog svijeta, koji ovaj najveći grad na Neretvi promoviraju kao top-destinaciju, poželjno mjesto za odmor, svojevrsni dragulj BiH, neotkriveni grad…

Također, ovaj je grad neiscrpno vrelo nadahnuća za brojne blogere iz cijelog svijeta. Oduševio je i američku blogericu Lajlu Moris (Lyla Morris), koja je objavom teksta „Šta raditi s djecom u Mostaru“ grad označila i kao destinaciju za odmor s djecom.

Moris je istakla da u Mostaru postoje brojne lokacije koje su savršene za dječiju igru, od zelenih površina do prirodnih atrakcija gdje se djeca mogu igrati, plivati, peti, pa i jahati. Osvrnula se i na Muzej Hercegovine, označivši ga kao „kid friendly“ i mjesto gdje djeca starijeg uzrasta mogu naučiti o historiji Mostara.

Pogotovo biranim riječima opisala je Stari most, Kujundžiluk, Kajtazovu kuću, Crkvu svetog Petra i Pavla i brojne druge znamenitosti, prenosi Avaz.

– Svaka pozitivna objava, a takvih je najviše, istinski nas raduje. Činjenica je da je Mostar među blogerima najpopularniji, ali osvrću se i na druga mjesta u HNK. Raduje nas da je Mostar prepoznat i kao poželjna destinacija za parove s djecom i njihova iskustva shvatamo kao obavezu da što bolje radimo na turističkoj ponudi i da kreiramo sadržaje koji su im primamljivi i prihvatljivi – kazao nam je Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNK.

POČETKOM marta američka stranica Matador Network uvrstila je Mostar na prvo mjesto liste „sedam najpotcjenjenijih romantičnih gradova na svijetu“.

Biznis.ba