Ariana – Najmodernija poslovna lokacija u Beču

Grad Beč u sklopu svog najvećeg urbanističkog projekta “Aspern Seestadt” od jeseni 2021. godine će posjedovati novu modernu lokaciju za događaje pod nazivom “Ariana”.

U sklopu “Ariane” planirano je ukupno šest podija za konferencije, kongrese, seminare i sajmove koje će biti moguće fleksibilno kombinovati. Lokacija ukupne površine od 2.000 metara kvadratnih je namijenjena prvenstveno za događaje od 100 do 500 osoba pod trenutnim uslovima, dok se VIP-lože za sastanke mogu iznajmljivati i za 10 osoba, saopćio je Eurocomm PR Sarajevo.

Ovaj arhitektonski projekat se odlikuje zaštitnim fasadnim dijelom, koji daje organski prizvuk kompoziciji i podsjeća na list biljke. “Leaf of Life” ili “List života” predstavlja poveznicu između unutrašnjeg i vanjskog dijela prostora i ima funkciju povezivanja građana Aspern Seestadta sa posjetiocima “Ariane”.

Posebna pažnja posvećena je tehnologiji u prostoru. Moguća je kontrola svjetla u stvarnom vremenu na cjelokupnoj površini, a akustika je razvijena u saradnji sa timom tonaca Hora bečkih dječaka.

Fleksibilne prostorije “Ariane“ je moguće upotrijebiti i u skladu sa svim najnovijim higijenskim standardima, jer nude dovoljno prostora za održavanje fizičke distance i filterizovani ventilacioni sistem. Vlasnici su prilikom svečanog početka radova naglasili da prve događaje planiraju već krajem 2021. godine.

Biznis.ba