Bevanda i Drosdzol: Ispuniti uvjete za potpisivanje novih ugovora s KfW-om

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Razvojne banke Njemačke (KfW) u BiH Adama Drosdzola s kojim je razgovarao o ispunjavanju uvjeta za potpisivanje ugovora za nove projekte u BiH.

Bevanda je poželio dobrodošlicu novom direktoru KfW-a, uz želju za uspjeh u budućem radu, u čemu će imati podršku iz Ministarstva financija i trezora BiH, jer dobra suradnja traje već dva desetljeća i izrodila je niz projekata za dobrobit građana BiH, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Sugovornici su se složili da se uspješno realiziraju projekti koje financira KfW, te su finanlizirane ili su u završnoj fazi procedure u Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH za potpisivanje ugovora koji trebaju biti zaključeni do kraja godine.

Naglašeno je da je sve spremno za potpisivanje ugovora za projekt zbrinjavanja otpadnih voda u Gradišci, te da je nužno uskoro okončati procedure za potpisivanje ugovora u projektima energetske efikasnosti u javnim objektima Federacije BiH, dok su Republici Srpskoj te procedure završene.

Također, sugovrnici su se složili da su projekti KfW-a posebno bitni jer ih prate značajna grant sredstva te je to razlog više da budu ispuštovani ranije potpisani ugovori o financiranju kako bi bili realizirani započeti kreditni projekti, ali i pripadajuća grant sredstva.

Bevanda je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH profesionalno obavlja svoje poslove koji se tiču ugovaranja kreditnih aranžmana, te da će suradnja s KfW-om biti nastavljena u pravom smjeru i na visokoj razini kao i do sada.

Biznis.ba / FENA