“BH Telecom” otvorio novi, moderniji centar u Banjaluci

Foto: NN

Kompanija BH Telecom danas je u Banjoj Luci otvorila novi centar čime je, kako je istaknuto na svečanosti, stanovnicima tog grada i okolnih mjesta osigurana veća dostupnost telekomunikacijskih usluga.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman je poručio da se otvaranjem novog centra, u šetališnoj zoni, doprinosi unapređenju korisničkog iskustva i zadovoljstva za sve postojeće i nove korisnike.

– Intenzivno gradimo infrastrukturu na području Banje Luke. Imamo 41 baznu stanicu i gradimo deset novih da bi unaprijedili kvalitet signala mobilne mreže – naveo je Kahriman.

Podsjetio je da imaju izgrađenu internet mrežu koja je visokokapacitetna i stvara uslove za pružanje najnaprednijih usluga pristupa internetu za sve korisnike.

– Nastavit ćemo intenzivno raditi na području Banje Luke. Za očekivati je, vrlo brzo, da objavimo javni poziv za prijem novih radnika da bi unaprijedili prodaju sa novim visokokvalitetnim kompetenim ljudima na području Banje Luke – kazao je Kahriman.

Savjetnica gradonačelnika Banja Luke za društvene djelatnosti Milada Šukalo je navela da su kao grad sretni kada im dolaze velike kompanije.

– Sretni smo kada imamo priliku da se zaposli makar jedan naš sugrađanin, a kamoli više njih. Sretni smo kada se uspješne kompanije ovdje takmiče u kvaliteti svojih usluga – rekla je Šukalo.

Istaknuto je da je novi BH Telecom centar moderan i komforan prostor, površine oko 300 kvadratnih metara, raspoređenih na tri sprata.

Biznis.ba / FENA