Cijene dionica na Wall Streetu pale

Na Wall Streetu cijene dionica jučer su blago pale, nakon tri dana rasta, jer su ulagače razočarali slabiji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati nekoliko kompanija.

Dow Jones oslabio je 21 bod ili 0,08 posto, na 25.390 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,22 posto, na 2.731 bod, a Nasdaq indeks 0,36 posto, na 7.375 bodova.

Najviše je jučer pao, 1,5 posto, S&P indeks komunikacijskog sektora, što je posljedica oštrog pada cijena dionica nekoliko proizvođača videoigara nakon što je jedan od njih, Electronic Arts, objavio slabije procjene rasta prihoda u tekućoj godini nego što su analitičari očekivali.

Još je nekoliko kompanija jučer razočaralo ulagače svojim rezultatima u proteklom tromjesečju, no ukupna slika puno je bolja.

Od kompanija iz sastava S&P 500 indeksa koje su dosad objavile rezultate, njih oko 71 posto svojim je zaradama u posljednjem lanjskom tromjesečju nadmašilo očekivanja analitičara.

Stoga se sada procjenjuje da će prosječni rast dobiti na godišnjoj razini u tom tromjesečju iznositi više od 15 posto, dok se na početku sezone objava poslovnih rezultata očekivao rast od oko 14 posto.

Nakon oštrog pada krajem prošle godine, Wall Street se posljednjih tjedana oporavlja, pa su od početka ove godine S&P 500 i Dow Jones indeks porasli oko devet, a Nasdaq indeks oko 11 posto, javlja SEEbiz.

 

Biznis.ba / FENA