Covid-19 ostavio nesagledive posljedice

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović poručio je da narod ne treba da strahuje da će gladovati iako je epidemija virusa korona ostavila nesagledive posljedice po kompletnu svjetsku ekonomiju i u tom smislu neće zaobići ni Srbiju i njen agrar.

Nedimović je rekao da Srbija nema nijednog razloga da brine, pšenica je pokazala odlične rezultate.

“Očekujemo izuzetnu godinu i u pogledu roda najznačajnijih kultura, od kukuruza do suncokreta. Biće svega i za izvoz. Naš narod neće gladovati”, istakao je Nedimović.

Kada je riječ o šteti za srpsku poljoprivredu zbog epidemije, Nedimović je naveo da je o konkretnim brojkama rano govoriti, ali da se pažljivo prati situaciju na terenu da bi se pravovremeno reagovalo.

“Ako okolnosti budu zahtijevale država će organizovati nove mjere podrške poljoprivredi. Neke za privredu već su najavljene za jesen, tako da ni poljoprivrednici neće biti izostavljeni”, rekao je Nedimović za “Večernje novosti”.

On je podsjetio da je država već izdvojila ogromna sredstva za poljoprivrednike u Srbiji, odnosno više od 11 milijardi dinara (93,63 miliona evra) kredita i više od dvije milijarde dinara (17 miliona evra) direktne novčane pomoći.

Biznis.ba / Srna