Crnogorski ugostitelji otvaraju objekte u četvrtak

Udruženje ugostitelja Crne Gore priopćilo je da za njih mjere Nacionalnog koordinacionog tijela ne važe i najavilo otvaranje objekata u četvrtak na razini cijele države.

“Iako smo se kao ugostitelji dosljedno trudili da poštujemo sve predložene mjere, od danas za nas odluke NKT-a ne važe. Tim prije što nadležni državni organi i institucije ignoriraju ili ne sankcioniraju one koji u vjerskim objektima, na otvorenim prostorima i čak u covid bolnicama ugrožavaju zdravlje građana. Zato smo donijeli donijeli odluku da na razini čitave Crne Gore ignoriraju takozvane semafore i od četvrtka počinjemo normalno da radimo, u skladu sa ranijim preporukama za koje mislimo da su logične”, navodi se u priopćenju Udruženja ugostitelja.

Naveli su da će objekti raditi do 22 sati, za stolom će moći da budu maksimalno 4 osobe i u bašti i unutra sa razmakom između stolova od 2 metra, prenosi radiotelevizija Crne Gore.

Ugostitelji poručuju da je to jedini način da sačuvaju svoju egzistenciju i osiguraju egzistenciju svojim obiteljima.

Podsjećamo, za veće crogorske gradove od 9. 11. zabrana je rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani).

Biznis.ba / FENA