Delegacija NR Kine upoznata s turističkim i privrednim potencijalima Bihaća

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostito je danas Ji Pinga, ambasadora Narodne Republike Kine u BiH.

Visoka delegacija NR Kine posjetu Gradu Bihaću iskoristila je za upoznavanje s turističkim i privrednim potencijalima Bihaća, s posebnim akcentom na učešće Kine u realizaciji projekta izgradnje aerodroma u tom gradu.

– Posjeta ambasadora Pinga potvrda je spremnosti NR Kine da u našem gradu realizira projekte koji se prije svega odnose na turizam i našu bogatu historiju, a posebno onu iz II. Svjetskog rata i učešća antifašista ovog kraja u borbi za slobodu i poraz fašističkog režima. Naravno tu je i projekat izgradnje aerodroma za koji su zainteresirani i investitori iz Kine i u narednom periodu sasvim sigurno ćemo unaprijediti naše odnose i kroz dolazak turista iz Kine u Bihać i kroz prezentaciju Kine u gradu Bihaću“ – kazao je Fazlić.

Da je turistička promocija Grada Bihaća izuzetno bitna za razvoj tog dijela BiH govori i podatak da se ove godine očekuje dolazak do 100.000 gostiju iz Kine, od čega bi dobar dio trebao posjetiti Nacionalni park Una i grad Bihać.

– Imate predivnu prirodu i rijeku Unu i sami smo se uvjerili tokom posjete NP Una. Do sada je ovo područje posjetilo 44 turističke ekipe iz Kine i sasvim sigurno da taj broj može biti i veći. Zainteresirani smo i za privrednu saradnju i zahvaljujem gradonačelniku na srdačnom prijemu i spremnosti da sarađujemo u svim oblastima i na obostrano zadovoljstvo- kazao je ambasador Ping, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Biznis.ba / FENA