Delta novi vlasnik Sava centra

Kompanija Delta Miroslava Miškovića postala je novi vlasnik Sava centra, po početnoj prodajnoj cijeni od 17,5 miliona evra. Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji – Sava centra, javnim nadmetanjem obavljena je jutros. To je bio treći pokušaj prodaje ovog simbola Beograda.

Delta kongresni centar bio je jedini ponuđač na javnoj prodaji Sava centra koju je oglasio Grad Beograd, podsjeća portal Nova.rs.

Predviđeno je da kupac u adaptaciju i rekonstrukciju kongresnog kompleksa, koji se nalazi na gotovo tri hektara građevinskog zemljišta, uloži najmanje 50 miliona evra u roku od pet godina.

Kupac, sem što bi u adaptaciju i rekonstrukciju kongresnog kompleksa trebalo da uloži najmanje 50 miliona evra u roku od pet godina, ima obavezu da ne mijenja namjenu Centra “Sava”.

On i dalje treba da ostane u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da objekat uživa status prethodne zaštite. Umjetničko-istorijska djela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje.

“Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u cijelosti ili djelimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbjeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija”, navodi se u javnom oglasu koji je objavio Grad Beograd.

Javnom nadmetanju prisustvovao je i aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović koji je na svom Tviter nalogu objavio da je Delta novi vlasnik Sava centra.

 

Biznis.ba