Dijetalna Coca-Cola povećala prihode kompanije

Kompanija Coca-Cola saopštila je da je ostvarila veliki profit zahvaljujući povećanoj potražnji Diet kole i Coca Cola Zero Sugar u Sjevernoj Americi. Coca-Cola, koja je proizvođač i Sprite, Fante i Powerade zaradila je preko dvije milijarde dolara odnosno 54 centa po dionici, tokom tri mjeseca zaključno sa 29. junom.

Prošle godine ta kompanija zaradila je 1,37 milijardi dolara, odnosno 32 centa po dionici. Ne računajući jenokratne dobitke i gubitke, zarada je bila 61 cent po dionici, što je za cent više od prognozirane. Prodaja gaziranih pića u Sjevernoj Americi porasla je za jedan posto zahvaljujući Coca-Coli zero sugar, a vode, pojačane vode i sportskih pića za pet posto, zbog rasta prodaje Powerade. Prodaja voćnih sokova je opala, pretežno zbog smanjenja ambalaže i smanjenja prodajnog prioriteta brendova sa manjom marginom prodaje, prenosi Beta.

Coca-Cola i njen rival Pepsi pokušavaju da prošire svoju ponudu, kako bi bila u skladu sa ukusima potrošača koji se mjenjaju, ali i da povećaju prodaju svojih brendova. Coca-Cola je pokušala da rebrendira Diet kolu užim i višim limenkama i novi ukusima. Takođe, Colu zero preimenovala je u Colu zero sugar. Pepsi, koji je preduzeo slične poteze, saopštio je početkom mjeseca da je prodaja njegovih proizvoda u drugom kvartalu u Sjevernoj Americi opala.

Biznis.ba