Džindić očekuje da namjenska industrija usmjeri svoje potrebe uslugama BH Pošte

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić održao je danas u Sarajevu sastanak s članova uprave BH Pošte, na čelu s generalnim direktorom Mirsadom Mujićem, povodom iskazane potrebe da direktorima i predstavnicima privrednih društava iz sektora namjenske industrije budu predstavljene usluge BH Pošte.

 

Poseban naglasak stavljen je na uslugu Brze pošte, sve njene prednosti i resurse koje ona posjeduje, a koji bi svojom primjenom odgovarali toj grani industrije.

Predstavnici privrednih društava iz oblasti namjenske industrije istovremeno su prisustvovali profesionalnoj prezentaciji usluga BH Pošte, s posebnim osvrtom na uslugu BH PostExpress.

Džindić je istakao da očekuje pozitivan ishod te prezentacije i sastanka s predstavnicima BH Pošte.

– Nadam se da će prestavnici i direktori društava iz namjenske industrije usmjeriti svoje potrebe prema uslugama BH Pošte na obostrani interes, a interes je da Vlada FBiH i u jednom i u drugom ima većinski paket vlasništva – rekao je Džindić.

Mujić je potvrdio da je Brza pošta jedna od prosperitetnijih usluga čiji se još veći razvoj očekuje u narednom periodu.

– Očekujem da će ishod ovog sastanka i prezentacije biti pozitivan, te da će Brza pošta vrlo brzo biti usluga kojom će se, između ostalih, koristiti društva u području namjenske industrije, na obostrano zadovoljstvo i korist –  naglasio je Mujić.

BH PostExpress je usluga koja omogućava brz i siguran prenos pošiljaka na području cijele Bosne i Hercegovine, a u okviru propisanih rokova prenosa. Jedna je od najtraženijih usluga savremenog doba, pogotovo u vremenu kada internet kupovina, ali i brz život svakog građanina zahtijevaju što veću jednostavnost, efikasnost i funkcionalnost u obavljanju svakodnevnih obaveza, saopćeno je iz BH Pošte.

Biznis.ba / FENA