Džindić u FEAL-u: Važna suradnja javnog i privatnog sektora

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić posjetio je sjedište tvrtke FEAL u Široki Brijeg te je tom prigodom s menadžmentom tvrtke razgovarao o proširenju proizvodnog pogona te jačanju suradnje Vlade Federacije BiH i privatnog sektora.

Predstavnici ministarstva obišli su proizvodne pogone FEAL-a, gdje su se detaljnije upoznali s načinom proizvodnje i najmodernijom raspoloživom tehnologijom za obradu aluminija u ovom dijelu Europe.

U izložbenom salonu razmotrili su cjelokupan asortiman FEAL-ovih proizvoda.

Nakon obilaska proizvodnih pogona održan je radni sastanak gdje su predstavnici FEAL-a održali prezentaciju te obrazložili buduće planove vezane za proširenje proizvodnih kapaciteta i nastavak izvoza na brojna europska i svjetska tržišta.

Na sastanku se razgovaralo o budućim planovima Ministarstva te boljoj povezanosti i suradnji s privatnim sektorom.

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić smatra kako je suradnja između privatnog sektora i Vlade Federacije od posebnog značaja.

– FEAL je najveći proizvođač aluminijskih profila na domaćem tržištu koji zapošljava više od 700 djelatnika i izvozno je orijentiran. Zadovoljstvo je vidjeti svu proizvodnu tehnologiju od CNC strojeva do preša svjetskih proizvođača – istaknuo je ministar Džindić.

Dodao je i kako tvrtka zapošljava mladi kadar što govori činjenica kako je prosječna dob zaposlenika 34 godine.

Direktor FEAL-a Ante Musa zahvalio je ministru na posjetu i istaknuo zadovoljstvo što postoji interes za onim što tvrtka radi.

– Drago nam je što je ministar došao u tvrtku FEAL i vidio cijeli proizvodni proces, upoznao se s investicijama kroz prošle godine te obišao dio proizvodnog pogona gdje je upravo završeno proširenje i rekonstrukciji Farbare 1 i Farbare 2 – naglasio je direktor Musa.

Nakon radnog sastanka, ministar Džindić zajedno s predstavnicima tvrtke FEAL uputio se u obilazak vjetroparka Jelovača, koji se nalazi u općini Tomislavgrad. Riječ je o vjetroparku s 18 turbina ukupne snage 36 MW koji je pušten u rad 2019. godine, a čiji je investitor FEAL d.o.o. Široki Brijeg.

Direktor Musa ministra Džindića upoznao je i s radovima na vjetroparku Tušnica čiji je početak rada planiran za 2023. godinu.

(FENA)