Erdogan: Ekonomska infrastruktura Turske dovoljno jaka

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je ekonomska infrastruktura Turske dovoljno jaka da se oslobodi trenutnih previranja, javlja Anadolu Agency (AA).

 

“Naravno da postoje strukturni problemi u ekonomiji Turske koje treba riješiti. Svjesni smo toga i to pokušavamo riješiti. Nadam se da ćemo prebroditi i ova previranja. Ekonomska infrastruktura Turske je dovoljno jaka da se oslobodi trenutnih previranja. Naša ekonomija zasigurno ima tu snagu”, rekao je Erdogan u obraćanju u Ankari na ceremoniji dodjele nagrada u oblasti medija za 2017. godinu.

Istakao je kako su se promjene kroz koje prolazi Turska osjetile i u oblasti medija u toj zemlji.

“Vjerujem da danas u odnosu na ranija vremena imamo uravnoteženije medije koji se u svojim vijestima i izvještajima odnose s više poštovanja prema istinitim događajima i činjenicama”, kazao je Erdogan.

Napomenuo je da nekoga uznemirava, kako je rekao, časna i sveobuhvatna politika koju vodi Turska.

“To je ustvari i pravi razlog zašto su se u posljednjih pet godina toliko okomili na našu zemlju. Nakon što nisu uspjeli isprovocirati naše zajednice i zemlju uvesti u haos, onda su pomoću terorističkih organizacija počeli da se izvana upliču”, rekao je turski predsjednik, dodajući kako sada pokušavaju ekonomskim putem da izvrše pritisak na Tursku.

“Svi će vidjeti da Turska nije bez alternative. Mi smo zemlja koja naše odnose gradi ne na jednostranom profitu nego na zajedničkim koristima”, kazao je Erdogan.

Turski predsjednik je nakon obraćanja dodijelio nagrade najboljim novinarima i medijskim kućama u toj zemlji.

Ceremoniji dodjele nagrada su prisustvovali i supruga turskog predsjednika Emine Erdogan, brojni turski ministri kao i poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života Turske.

Biznis.ba / AA