ESV-e BPK o novim mjerama pomoći privrednim subjektima

Ekonomsko-socijalno vijeće Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) na današnjoj redovnoj sjednici razmatralo je mogućnost donošenja novih mjera pomoći privrednim subjektima, pogođenim pandemijom.

„S obzirom da se kreira budžet BPK-a za 2021. godinu, a imajući u vidu određene zahtjeve Udruženja poslodavaca, Udruženja obrtnika i Udruženja „Stari zanati“, kojima traže povećanje određenih stavki kroz planiranje budžeta, danas je prilika da razgovaramo o toj temi te da napravimo jedan prijedlog mjera o tome šta bi to trebalo da se nađe u budžetu za 2021. godinu u okvirima i granicama u kojima je to moguće“ – kazao je ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Naglasio je da je budžet za 2021.godinu tek u fazi priprema te da se o njemu može raspravljati tek nakon što bude urađen Nacrt o kojem će se očitovati Vlada BPK Goražde, a potom će biti upućen u skupštinsku proceduru.

„Poznato je da smo kroz Zakon o ublažavanju negativnih posljedica izazvanih pandemijom virusa COVID-19 na kantonalnom niovu, pomogli privredi u prevazilaženju nastalih problema, tako da ćemo u skladu s finansijskim mogućnositma razmišljati i o nekom novom zakonu kroz koji bi također pomogli privredi u narednom periodu“ – kazao je Arnaut.

 

Biznis.ba / FENA