Fabrika cementa Lukavac realizirala projekt ‘Covid-19 Fotodnevnik’

Fabrika cementa Lukavac realizirala je projekt pod nazivom “Covid-19 Fotodnevnik”, s namjerom da napravi trajni dokument kao odgovor i podsjećanje na krizu izazvanu pandemijom.

Fotografijom je zabilježena radna atmosfera tokom jednog radnog dana u fabrici, a u fokusu su bili uposlenici i uposlenice jer briga za njihovo zdravlje, dobrobit i zadovoljstvo jedan je od najvažnijih postulata u poslovanju fabrike.

Direktor marketinga i prodaje Nihad Begić istakao je da koronavirus svakodnevno utječe na naše živote i poslovanje, ali s druge strane je pokrenuo i izrodio mnoge zanimljive i kreativne projekte.

– U ovom za sve nas teškom vremenu morali smo se organizirati i prilagoditi novim i neočekivanim okolnostima, poštujući pri tome propisane mjere za zaštitu svog i zdravlja drugih. I uspjeli smo, sačuvali smo sva radna mjesta i postigli značajne rezultate u proizvodnji i prodaji naših proizvoda – kazao je Begić.

Taj fotografski zapis predstavlja svjedočanstvo jednog vremena u kojem su uposlenice i uposlenici Lukavac Cementa i Lukavac Betona, njegujući zajedništvo i timski duh, pokazali spremnost i hrabrost da se bore i dalje rade.

Fotodnevnik moguće je pogledati na linku VIDEO, saopćeno je iz Fabrike cementa Lukavac.

( FENA)