Fabrika obuće “Dermal” otvara novi pogon u Kotor Varošu

Fabrika obuće “Dermal” nastavlja sa proširenjem proizvodnje, otvaranjem još jednog pogona u Kotor Varošu u kojem je planirano zapošljavanje 150 radnika.

Vlasnik i direktor “Dermala” Radenko Bubić rekao je da je novi proizvodni pogon uređen u jednoj od hala nekadašnjeg “Proleksa”.

“Renovirali smo još jednu halu i dobili 1.500 metara kvadratnih prostora za novi proizvodni pogon. Priveli smo kraju montiranje proizvodne opreme i danas će početi proizvodnja i u ovom pogonu”, precizirao je Bubić.

Prema njegovim riječima, “Dermal” bilježi stalni rast obima ugovorenih poslova, što je rezultiralo i povećanjem proizvodnih kapaciteta.

“Ugovorili smo proizvodnju sa jednim renomiranim njemačkim partnerom i zbog toga je bilo neophodno da povećamo i proizvodni kapacitet. Planiramo da u novom pogonu zaposlimo 150 radnika”, naglasio je Bubić.

“Dermal” je do sada u pogonima u Kotor Varošu i Kneževu zapošljavao 800 radnika, a sa novim će se približiti broju od 1.000 zaposlenih, što ga čini najvećim domaćim poslodavcem u kotorvaroškoj opštini.

Kotorvaroška fabrika proizvodi obuću za renomirane svjetske proizvođače, a njenu namjensku obuću nose američki vatrogasci, kao i francuski i engleski vojnici.

(NN)