FBiH vratila 27.000 radnih mjesta: Više zaposlenih nego prije pandemije

Za vrijeme mandata aktuelne Vlade FBiH broj radnih mjesta povećan za preko 58 hiljada radnih mjesta.

Broj zaposlenih u Federaciji BiH prema prebivalištu zaposlenika na dan 20. decembra 2021. iznosio je 534.166.

Pokazuju ovo najnoviji podaci Porezne uprave FBiH. Sada se već može reći da se Federacija BiH potpuno ekonomski oporavila od posljedica izazvanih koronavirusom, pišu Vijesti.ba.

Broj zaposlenih je najrelevantniji pokazatelj efekata poduzetih mjera Vlade FBIH. Na dan proglašenja nesreće 16. marta 2020. godine, ukupan broj zaposlenih u FBiH je iznosio 534.076, a najniži broj je zabilježen na vrhuncu pandemije u maju 2020. godine kada je iznosio 507.617.

Današnji podaci Porezne uprave govore da je Federacija BiH uspjela, ne samo vratiti broj izgubljenih radnih mjesta tokom pandemije, nego je on danas veći od broja zaposlenih prije proglašenja pandemije, pišu Vijesti.ba.

Galamu analitičara s početka pandemije kako je Vlada FBiH zakasnila sa donošenjem mjera ili kako su one ekonomski neopravdane i loše, brojevi su danas potpuno demantirali i pokazali ispravnosti postupaka Novalićeve vlade.

Također, valja napomenuti da je broj zaposlenih 2014. godine bio 475.935, što znači da je za vrijeme mandata aktuelne Vlade FBiH broj radnih mjesta povećan za preko 58 hiljada radnih mjesta.

(Biznis.ba)