FIPA – LAFICO: Libija opredijeljena za ulaganje u BiH

Na sastanku direktorice Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Milice Marković sa generalnim menadžerom kompanije za vanjska investiranja Države Libija (LAFICO) Salemom Hneshom dogovoren je nastavak saradnje sa FIPA-om, koja će pružiti daljnju podršku u realizaciji projekata za koje Libija pokaže interes.

LAFICO je u potpunom vlasništvu libijske države i osnovani su sa ciljem investiranja širom svijeta, a dosad su investirali u širok raspon kompanija, uključujući najveće evropske industrijske kompanije, banke, fudbalske klubove, aluminijske gigante, medije, automobilske proizvođače, telekomunikacije, hotele i nekretnine, rudnike itd.

Marković je upoznala delegaciju iz Libije sa prilikama koje nudi Bosna i Hercegovina, atraktivnim sektorima i projektima za ulaganje, nadležnostima različitih nivoa vlasti i uslugama koje FIPA nudi.

Generalni menadžer LAFICO-a je posebno istakao da je Libija opredjeljena za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i da vjeruje da će u narednih nekoliko godina Libija biti među zemljama koje su najveći investitori u BiH.

Marković je pozdravila spremnost Libijske državne kompanije LAFICO da ulaže u Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz FIPA-e.

Biznis.ba / FENA