FIPA na 16. europskom samitu u Salzburgu

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u Bosni i Hercegovini Milica Marković učestvuje na 16. europskom samitu koji se održava u Salzburgu.

Tema ovogodišnjeg samita, koji će trajati do 29. septembra, jeste “Europa, solidarnost i mir”, sa naglaskom na pandemiju koronavirusa i uticaj na ekonomska kretanja i investicije.

Marković će se u okviru samita susresti sa zvaničnicima i privrednicima iz Europske unije. Također, u toku razgovora sa organizatorima, Marković je inicirala organizaciju određenih događaja u BiH.

Ovogodišnji samit je organizovan pod posebnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Austrije Alexandera van der Bellena i premijera Republike Austrije Sebastiana Kurza. Govornici će između ostalih biti Jean-Claude Juncker, Johannes Hahn i Martin Pammer, kao i drugi brojni zvaničnici iz Austrije, Njemačke, Slovačke, Crne Gore, Francuske, Rusije, Švedske, Hrvatske, Mađarske, Belgije i Luksemburga. Također, govornici će biti i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar zdravlja i socijalnih pitanja Republike Srpske Alen Šeranić, saopćeno je iz FIPA-e.

Biznis.ba / FENA