Firme iz RS žele izlazak na švajcarsko tržište

Predstavnici kompanija iz Republike Srpske (RS) iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologije, elektro i metalske industrije imat će mogućnost da predstave svoje usluge i proizvode te ostvare u kontatakt s potencijalnim švajcarskim partnerima.

S ciljem unapređenja ekonomske saradnje, promocije proizvoda i usluga domaćih firmi na tržištu Švajcarske, Privredna komora Republike Srpske je, u saradnji sa organizacijom “I-platforma” iz Švajcarske, danas je u Banjoj Luci organizovala radionicu povodom učešća na događajima u okviru poslovnog foruma u Cirihu, od oktobra do decembra ove godine.

Direktorica Sektora za ekonomsko-pravne poslove u Privrednoj komori RS-a Dragana Kokot je istakla da taj bh. entitet ima zainteresovane kompanije koje tehnološkim i drugim potencijalima mogu odgovoriti zahtjevnom tržištu Švajcarske te da neke od njih već ostvaruju saradnju i poslove na švajcarskom tržištu.

– Dobro je znati da imamo kompanije koje već ostvaruju saradnju na tom tržištu – dodala je ona.

Radionica je odražana u saradnji s organizacijom “I- platforma”, koja podržava privredna društva iz BiH za potencijalni nastup na švajcarskom tržištu.

Predsjednik udruženja “I-dijaspora” u Švajcarskoj Edin Dacić istakao je da ovo treća inicijatva koju su pokrenuli kako bi omogućili bolju razmjenu na bazi nazvanoj „Posao poslu“ (B2B događaj).

Izrazio je nadu da će sektori metala i informaciono-komunikacionih tehnologija biti jednako uspješni, kao što je to bio turizam prošle godine.

( FENA)