Gasi se Montenegro Airlines

Vlada Crne Gore gasi avio-kompaniju Montenegro Airlines i osniva novu kompaniju sa državnim kapitalom, prenose podgorički mediji.

“Za kompaniju Montenegro Airlines, uz svu dobru volju ne možemo da pronađemo zakonito rješenje kako bi opstala”, izjavio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je na konferenciji za novinare saopštio da vlada planira osnivanje nove kompanije sa osnivačkim kapitalom vlade, te da se nada da će ona biti operativna do sljedeće ljetne sezone, prenosi “RTCG”.

“Ova vlada nema problem da donese odluku, ali ovdje ne možemo da donesemo nikakvu odluku za Montenegro Airlines. Tražili smo 15 dana, zvali u regionu određene kompanije, razgovarali sa evropskim konsultantima i zaključak je da ne možemo donijeti nijednu odluku u korist Montenegro Airlines, a da bude zakonita”, kazao je Bojanić.

Dodao je da rješenja jednostavno nema.

“Vezane su nam ruke odlukama Agencije za zaštitu konkurencije i odnosima i radom odbora direktora koji u ime države gazduje tako važnim subjektom. Nažalost, predsjednik Odbora direktora danas je javio da ne može da dođe, jer ga boli zub”, dodao je crnogorski ministar kapitalnih investicija.

Istakao je da vlada nije htjela da nezakonito radi i donosi takve odluke.

“Ne postoji mogućnost da dobijete kredit za Montenegro Airlines, jer oni takav kredit ne mogu da vrate. Imamo u planu osnivanje nove kompanije sa osnivačkim kapitalom vlade”, naveo je ministar.

Istakao je da će za osnivanje nove kompanije biti potrebno šest do osam mjeseci, te da će učiniti sve da nova kompanija bude operativna do sljedeće sezone.

Biznis.ba