Grad Konjic izdvojio 100.000 KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK “Klis” Buturović Polje

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Fudbalskog kluba” Klis” Ahmo Miljević potpisali su Ugovor kojim su definisana prava i obaveze u procesu izdvajanja sredstava iz Budžeta Grada Konjica u iznosu od 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba “Klis” Buturović Polje.

– Grad Konjic nastoji kontinuirano provoditi aktivnosti koje će rezultitati boljim uslovima za bavljenje sportom na području Konjica, podržavati sportske kolektive i sportiste na različite načine. Potreba za kvalitetnim terenom za F.K. Klis, koji će omogućiti mladim ljudima da se okupljaju, treniraju i ostvaruju sportske upsjehe je evidentna i želimo pružiti podršku u tim aktivnostima svim mladim ljudima koji žive i djeluju na tom području – kazao je gradonačelnik Ćatić čestitajući F.K.Klis i njegovom rukovodstvu na dosadašnjim aktivnostima s ciljem stvaranja što boljih uslova za djelovanje kluba i organizaciju sadržaja za stanovnike Mjesne zajednice Neretvica.

– Ovo je jedan veliki podstrek za nas i naše aktivnosti. Sada trenutno imamo oko 100 djece i mladih u omladinskom pogonu i nadamo se da će ih u narednom periodu biti i više, te da će Klub i u budućnosti okupljati što više mladih, stvarajući uslove za ostanak na ovom području. Kraj u kojem nema mladih, nema ni života i zahvalni smo što je Grad Konjic na čelu sa gradonačelnikom Ćatićem prepoznao potrebu za ulaganjem u ovaj kraj, kako bi djeca imala što bolje uslove za njihove naredne aktivnosti – kazao je predsjednik F.K. Klis Ahmo Miljević, podsjećajući da je najbolja investicija upravo ulaganje u omladinu.

– Zahvaljujem se u ime svih članova F.K. Klis, uprave, igrača, navijača za ovu značajnu finansijsku podršku, koja nam mnogo znači kako bismo aktivnije krenuli u realizaciju naših planova – kazao je Miljević, izražavajući nadu da će F.K. Klis u sljedećoj sezoni imati završen pomoćni stadion u Buturović polju, koji će osim sportskih omogućavati održavanje kulturnih i drugih dešavanja na tom području.

 

(Biznis.ba)