Herceg: Vlada dala suglasnost na popunu 37 radnih mjesta

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) nastavila je s aktivnostima popune upražnjenih radnih mjesta u županijskim institucijama.

Govoreći o toj temi, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je u izjavi za Fenu kako je županijska vlada, na sjednici održanoj 30. kolovoza 2018. godine, dala suglasnost na popunu 37 upražnjenih radnih mjesta u nekoliko iznimno bitnih institucija u Županiji.

Naime, nakon nedavnog prijama 80 mladih policajaca i inspektora u stalni radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova, Vlada je, svjesna potrebe i složenosti poslova koje obavljaju, dala suglasnost i na popunu upražnjenih radnih mjesta u nekoliko iznimno bitnih institucija u Županiji, izjavio je Herceg.

Po njegovim riječima, radi se o Ministarstvu unutarnjih poslova, gdje se nastavljaju aktivnosti popune potrebnog kadra i gdje će se u vrlo kratkom razdoblju otpočeti postupak prijama 31 državnog službenika i namještenika.

– Također smo, temeljem iskazane potrebe, Općinskim sudovima u Mostaru i Čapljini te Tužiteljstvu naše županije dali suglasnost za prijam šest djelatnika – dodao je Herceg.

Ocijenio je kako su ova upošljavanja posljedica odlaska jednog broja djelatnika u mirovinu, prelaska na druga radna mjesta, ili u slučaju smrti.

– I dalje smo čvrsto opredijeljeni provoditi zacrtane mjere štednje te zapošljavanje državnih službenika i namještenika provoditi isključivo u slučaju nužne potrebe i uz suglasnost Vlade – poručio je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

 

Biznis.ba / FENA