Hrvatski ministar: Povučeno meso nije iz sporne poljske klaonice

Ministar poljoprivrede u Republici Hrvatskoj Tomislav Tolušić izjavio je u srijedu kako povučeno meso iz Poljske nije iz sporne klaonice u kojoj se prerađuje meso bolesnih krava, već se radi o drugoj poljskoj klaonici, te je poručio da je za njega nadležna Sanitarna inspekcija.

-Zaraženog mesa nema iz one klaonice koja je bila sporna. Za povučeno meso nadležna je Sanitarna inspekcija, ali i mi primamo informacije iz sustava. To je meso iz druge klaonice u Poljskoj koje nije bilo dobro i povučeno je s tržišta- rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima (Zagreb), kojeg prenosi Hina.

Ministarstvo poljoprivrede nije nadležno za meso koje se nalazi u restoranima, za to se treba obratiti Sanitarnoj inspekciji, odnosno Inspektoratu od 1. travnja, kada će “sve biti na jednom mjestu, a posao će se obavljati lakše i kvalitetnije – dodao je Tolušić.

Prema pisanju medija, 12 tona goveđeg kebaba koji je distrubuiran prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj povlači se s tržišta zbog sumnje na prisutnost bakterija Escherichie coli i Salmonele. Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kebab, koji je u Hrvatsku došao preko slovenskog tržišta, za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrdi da je to meso na vrijeme povučeno.

 

Biznis.ba / FENA