Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini

Na konferenciji “Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini”, koja se održava u Kupresu u okviru istoimenog projekta, bit će predstavljene aktualnosti iz drvnog sektora poput EU Green Deala, tržišnih kretanja, tehnološkog razvoja, digitalizacije i primjene inovacija, jačanja konkurentnosti sektora, te izvoznih potencijala.

Spomenuti projekt financiraju Europska unija i Vlada SR Njemačke, a provode Gospodarska komora Federacije BiH, Drvni klaster Hercegovina, Tehnološki park Intera i Hera d.o.o.

Cilj konferencije je stvoriti preduvjete za nove poslovne suradnje između domaćih i inozemnih poduzetnika kao i razmijeniti iskustva, znanja i rješenja aktualnih problema, što bi u konačnici dodatno potaknulo razvoj sektora, priopćili su organizatori.

Projekat “Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini” doprinosi povećanju izvoza i održivom rastu u drvoprerađivačkom sektoru na području Hercegovine, s ciljem zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta.

Uz to, projekt podržava mala i srednja poduzeća u jačanju proizvodnje i primjeni inovativnih pristupa.

EU4Business je projekat Europske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj ciljanih sektora. Ukupna vrijednost ovog projekta je 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (sa 15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (sa 1,1 milijuna eura).

Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od travnja 2018. godine do ožujka 2022. godine.

Otvaranje konferencije planirano je u petak, 8. listopada, u 10 sati.

 

(FENA)