Japanski milijarder traži životnu partnericu za putovanje na Mjesec

Japanski milijarder Yusaku Maezawa traži životnu partnericu koja bi išla sa njim na svemirsko putovanje do Mjeseca. Ovaj 44- godišnji Japanac prvi je vlasnik karte za putovanje na Mjesec raketom Starship.

Putovanje koje organizira SpaceX je planirano za 2023. godinu i to će biti prvo putovanje ljudi na Mjesec od 1972. godine.

Na Twitteru je Maezawa napisao kako želi podijeliti ovo iskustvo s “posebnom” ženom. Naime, milijarder je nedavno raskinuo sa svojom djevojkom, glumicom Ayame Goriki.

“Osjećaj usamljenosti i praznine polako me počinju obuzimati, postoji jedna stvar o kojoj često razmišljam: ‘Nastaviti voljeti jednu ženu’. Želim da nađem životnu partnericu i da iz svemira pošaljem poruku o našoj ljubavi i miru u svijetu”, kazao je Maezawa.

Ovaj ekscentrični milijarder početkom ovog mjeseca obećao je podijeliti 925.000 dolara stotinu njegovih pratitelja koji budu dijelili njegove tweetove.

“Da biste učestvovali, sve što morate učiniti je pratiti me i podijeliti ovaj tweet”, rekao je.

Cijena koju je gospodin Maezawa platio za svoju kartu u svemir nije objavljena, ali prema riječima Elona Muska to je bilo “puno novca”.

Osim toga Maezawa je rekao da planira povesti grupu umjetnika sa sobom.

Biznis.ba