Javni poziv privrednicima Općine Konjic za povoljna sredstva finansiranja

Na osnovu Ugovora o realizaciji subvencionirane linije za privredne subjekte, potpisanog 15. oktobra između Općine Konjic i Bosna Bank International d.d. Sarajevo, objavljen je Javni poziv privrednim subjektima sa sjedištem na području te općine za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Radi se o projektu koji će privrednicima omogućiti da apliciraju za sredstva po stopi od 0 do 1 posto u zavisnosti od ročnosti. BBI banka je za ove potrebe obezbijedila blizu 11 miliona maraka, dok je Općina Konjic iz Budžeta izdvojila 300.000 maraka na ime subvencije za cijelo vrijeme korištenja finansiranja, objavili su iz Općine Konjic.

Cilj Ugovora je, kako navode, obezbijediti finansijska sredstva privrednim društvima i obrtnicima za održavanje postojećeg nivoa privrednih aktivnosti, postojeće proizvodnje i održavanje postojećih radnih mjesta, te produktivnije poslovanje, veću iskorištenost kapaciteta, kao i rast privrednih aktivnosti, pokretanje nove proizvodnje i pružanje usluga i novo zapošljavanje i povećanje izvoza.

Maksimalan iznos odobrenih finansiranja za jedno privredno društvo iznosi 500.000 KM, a za obrtnike do 100.000 KM, uz grace period, po zahtjevu korisnika i odobrenju BBI, do maksimalno 6 mjeseci.

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama na adresu Bosna Bank International d.d. Sarajevo – Poslovnica Konjic, Maršala Tita br. 35, kao i elektronski na mail adresu [email protected], putem koje zainteresovani privrednici mogu zatražiti dodatne informacije, stoji u saopćenju.

Biznis.ba / FENA