Konaković: 274 miliona KM za kapitalne projekte

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković razgovarao je danas s novoimenovanim direktorom Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini Svenom Petkeom o projektima koji su značajni za Sarajevo, kao što su borba protiv korupcije, zagađenja zraka te investiranje u izgradnju sobraćajnica.

– Svaki moderan pokret počinje u glavnom gradu, i ako dobro funkcionira, onda postaje primjer i drugima kako se treba raditi – istakao je direktor Petke.

Predsjedavajući Konaković je rekao kako je 274 miliona KM planirano da se uloži u kapitalne projekte, što je četiri puta više nego što se izdvajalo ranijih godina.

– Do sada je usvojen Zakon o porijeklu imovine funkcionera u Kantonu Sarajevo, Registar zaposlenih u javnom sektoru KS, kao i Uredba kojom se definira da svi konkursi u KS od sada budu pod nadzorom supervizora, što jasno poručuje kako ova vlast insistira na transparentnosti i ima proevropsku viziju – poručio je predsjedavajući Konaković.

Na kraju sastanka je potcrtano kako su brojni izazovi pred kojima se trenutna vlast nalazi, ali da je ovo i njihova šansa za postizanje novih uspjeha, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Biznis.ba / FENA