Konferencija ‘Izađimo u susret turizmu’ u srijedu u Sarajevu

“Izađimo u susret turizmu” naziv je konferencije koju Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizira 30. septembra, a koja za cilj ima okupljanje turističkih djelatnika, predstavnika vlasti i struke, koji će zajedničkim idejama i dobrim primjerima iz prakse pokušati unaprijediti trenutno stanje outdoor turizma u KS.

Panelisti konferencije bit će predstavnici Planinarskog saveza KS, Udruženja brdskih biciklista, Gorske službe spašavanja, EU projekata čija je realizacija u toku, privatnog sektora, te profesori s Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Teme o kojima će panelisti govoriti su: Sarajevo – grad među planinama, outdoor turizam kao šansa za razvoj obogaćenog turističkog proizvoda u Kantonu Sarajevo; zaštita prirodnog okoliša i podrška organa vlasti planinarskoj organizaciji kao preduslov za uspješan razvoj outdoor turizma; outdoor turizam u ponudi turističkih agencija kroz pozitivna iskustva i potencijale, te bezbjedonosni aspekt outdoor turizma.

Bit će predstavljeni i projekti Sarajevo Outdoor City i Magična penjališta BiH, a učesnici će imati i vrijeme predviđeno za diskusiju i donošenje zaključaka koji će predstavljati temelj za programske aktivnosti Turističke zajednice KS u narednom periodu.

“Izađimo u susret turizmu” završna je konferencija, nakon centralne “Turizam i ruralni razvoj KS” održane 26. septembra i prve “Strategija razvoja turizma KS” održane 10. septembra, navode iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Biznis.ba / FENA