Košarac i Marković o ekonomskom razvoju i povećanju priliva stranih investicija

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac primio je danas direktoricu Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Milicu Marković.

Razgovarano je o saradnji Ministarstva i FIPA-e, kao i o stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za privlačenje stranih investicija.

Direktorica FIPA-e informisala je ministra da je po preuzimanju mandata zatekla nezadovoljavajuće stanje u ovoj agenciji.

Analizirajući unutrašnju strukturu FIPA-e, sagovornici su ocijenili da je neophodno poboljšati aktivnosti ove agencije u predstojećem periodu.

Sagovornici su ukazali na neophodnost definisanja novog oblika saradnje između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i FIPA-e kako bi se koordinisanim aktivnostima poboljšalo poslovno okruženje za unapređenje stranih investicija.

Ministar Košarac i direktorica Marković izrazili su opredjeljenje da usaglašenim djelovanjem aktivno rade na ekonomskom razvoju, povećanju priliva stranih investicija te podsticanju prisutnih investitora na dalja ulaganja i širenje poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Ukazali su i na potrebu poboljšanja saradnje između privatnog i javnog sektora, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA)