Košarac: Razvijati namjensku industriju koja donosi visoke prihode

САРАЈЕВО, 7. НОВЕМБРА /СРНА/ - Кординационо тијело за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговска гора. Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je u Bratuncu da treba razvijati namjensku industriju i sarađivati sa drugima u okruženju kako bi bili konkurentni i prisutni na svjetskom tržištu ove industrije koja donosi visoke prihode.

Košarac je pozdravio potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji “Tehničkog remonta Bratunac” (TRB) sa bijeljinskom firmom “Orao” i “Krušikom” iz Valjeva.

“Da bi bilans spoljnotrgovinske razmjene municije, naoružanja i vojne opreme bio prepoznat na svjetskom tržištu, trebamo voditi politiku saradnje, što se čini potpisivanjem ovih ugovora i saradnjom namjenskih kompanija u Republici Srpskoj, a posebno je značajno potpisivanje ugovora sa ‘Krušikom’ iz Valjeva koji je renomirana firma na svjetskom tržištu namjenskih proizvoda”, rekao je Košarac.

On je naveo da je u planu i programu Republike Srpske značajna pozicija metalske industrije.

“Imamo ozbiljne profilisane kadrove za tu proizvodnju i preduslove za njeno proširenje, na čemu svi zajedno treba da radimo”, rekao je Košarac.

On je danas prisustvovao obilježavanju krsne slave u TRB-u Mitrovdana, te položio cvijeće kod spomenika poginulim radnicima ove firme u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

(Biznis.ba)