Košarac s ministrima o produženju zabrane izvoza proizvoda od drveta

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom trgovine Federacije BiH Zlatanom Vujanovićem o inicijativi Vlade Federacije BiH o produženju važenja Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrjevnog drveta i proizvoda od drveta.

Ministar Vujanović, na čiji je prijedlog Federalna vlada usvojila inicijativu, informisao je ministra Košarca o sadržaju same inicijative i zaključcima Vlade Federacije BiH.

Ministar Košarac tokom dana je o istoj temi obavio konsultacije i sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Suzanom Gašić.

”Izuzetno je važno da u narednom periodu dođemo do zajedničkog rješenja u vezi sa ovim pitanjem. Moj stav je da prioritetno moramo obezbijediti dovoljne količine za domaću upotrebu i to po cijenama koje su prihvatljive po domaćim kriterijumima”, rekao je ministar Košarac.

On je najavio da će do kraja tekuće sedmice obaviti zajedničke konsultacije o ovom pitanju sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstva trgovine Federacije BiH, te predstavnicima Spoljnotrgovinske komore BiH i entitetskih privrednih komora.

(Biznis.ba)