LeBronova sličica iz rookie sezone prodata za nevjerovatan iznos

Američki mediji donose nevjerovatnu vijest koja kaže kako je sličica NBA superzvijezde LeBrona Jamesa iz sezone 2003/2004., koju je proizvela kompanija „Upper Deck“ prodata je aukciji za nevjerovatnih 1,845 miliona dolara.

Naknadno je otkriveno je da je kupac izvršni direktor firme „Lob“ Leore Avidar.

Ta svota predstavlja rekord za sportske kartice proizvedene u moderno doba – tj. od 1980. godine do danas.

„Da se radi o karticama legendarnih igrača bejzbola Honusa Wagnera ili Mickeyja Mentla, verovatno ovo ne bi bila tolika vijest, ali kada govorimo o kartici koja je proizvedena prije svega 17 godina i na kojoj se nalazi momak koji i dalje igra, to je prilično šokantno“, izjavila je akcionarska kuća.

Prethodni rekord „modernog doba“ je potpisana ruki kartica bejzbol igrača Michaela Trauta, koja je prodata za 922 hiljade dolara.

Za svaku iz ove serije ruki kartice obično se proizvede 99 kopija, ali izuzetno cijenjena LeBronova rookie kartica dostigla je ovu cijenu jer su proizvedena samo 23 primjerka, zbog toga što je on na dresu nosio broj 23. Od svih kartica u opticaju, samo ova i još jedna imale su ocjenu „očuvanosti“ od 9,5.

Kupac Leore Avidar je na čelu „Loba“ od 2013. godine, a firma koja je bazirana u San Francisku bavi se praćenjem usluga slanja pošte.

Biznis.ba