Lufthansa obustavlja letove za Sarajevo do ljeta 2021.

Lufthansa će privremeno obustaviti letove iz Minhena za Zagreb i Sarajevo 1. decembra i ne planira ih nastaviti prije ljetne sezone 2021. godine.

Lufthansa je prethodno na zimu obustavila letove između Frankfurta i Zagreba. Croatia Airlines namjerava obnoviti svoje poslovanje u glavnom gradu Bavarske od 16. decembra, dok za uslugu München – Sarajevo, koja je obnovljena tek prošle sedmice, neće biti stalne alternative.

Lufthansa je u početku planirala da tokom decembra izvrši 38 letova za Zagreb i šesnaest za Sarajevo, izvještava EX-Yu Avaiation.

Usred kontinuiranog utjecaja ograničenja putovanja na potražnju, Lufthansa Group kaže da će njene avionske kompanije ponuditi najviše 25% prošlogodišnjih kapaciteta do kraja sljedećeg mjeseca.

-Ovo dosljedno smanjenje kapaciteta osigurat će da letačke operacije i dalje daju pozitivan doprinos zaradi, rekli su iz kompanije.

Među prijevoznicima Lufthansa Grupe, Austrian Airlines privremeno je obustavio letove za Zagreb, dok je Eurowings otkazao poslovanje za Sarajevo, ali i dalje održava letove do glavnog grada Hrvatske.

Inače, Lufthansa je i dalje prisutna u regionu, pružajući usluge od Frankfurta do Beograda i Ljubljane, dok austrijska nastavlja služiti Beogradu, Podgorici, Prištini, Sarajevu i Skoplju.

( See.biz)