Mitrović najavio rekonstrukciju mosta Novi Grad/Dvor

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović posjetio je danas Općinu Novi Grad i sa načelnikom Miroslavom Drljačom i njegovim saradnicima razgovarao o realizaciji projekta rekonstrukcije postojećeg mosta Novi Grad/Dvor, kao i o drugim aktuelnim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva.

– Održavanje i obnova mostova te prometnica na zajedničkoj granici jednako je važno za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, ali i Republiku Hrvatsku. Rekonstrukcija ovog mosta značajno će doprinijeti bržem protoku ljudi, robe i kapitala, što će sigurno uveliko utjecati i na privredni razvoj regiona – istakao je Mitrović, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Najavio je skoru rekonstrukciju postojećeg mosta Novi Grad/Dvor jer je prošle sedmice potpisan Sporazum o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske.

– Formiranjem novog saziva Vijeća ministara ova problematika je konačno dobila pažnju kakvu zaslužuje, a nakon posjete srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i ministra Vojina Mitrovića Republici Hrvatskoj imamo konkretne rezultate koji će, duboko smo uvjereni, uroditi plodom. Mnogo puta do sada sam govorio kako je značaj ovog graničnog prijelaza za privrednike Novog Grada, ali i kompletne Prijedorske i Unsko-sanske regije ogroman – naglasio je načelnik Drljača, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Biznis.ba / FENA