Mitrović-Zakonjšek: Uskoro u Beogradu sastanak o željeznicama

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas u Sarajevu s direktorom Stalnog sekretarijata Prometne zajednice Matejom Zakonjšekom koji je ministru predložio sastanak sa bh. kompanijama i institucijama u vezi sa željeznicama u Bosni i Hercegovine.

Teme bi bile investicije u željeznice i zakonske regulative koje su potrebne Bosni i Hercegovini kako bi te investicije realizirala, a ministar Mitrović je podržao tu ideju i predložio organizaciju sastanka u što skorije vrijeme kako bi se moglo krenuti u realizaciju projekata vezanih za željeznički promet, saopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija.

Kako je predloženo, sastanku koji bi trebao da se pod pokroviteljstvom Prometne zajednice održi u Beogradu, prisustvovali bi predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Regulatornog odbora željeznica BiH, Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Željeznica Republike Srpske, Željeznica Federacije BiH, Brčko distrikta te Delegacije Evropske unije.

 

(FENA)