Najavljen dolazak ‘Huawei 5G Truck’ u Sarajevo

Globalni ponuđač IKT infrastrukture i pametnih uređaja Huawei danas je u Sarajevu, putem virtuelne posjete Convention & Exhibition Centru u Shenzhenu, predstavio neke od najnovijih tehnoloških dostignuća iz svijeta 5G mreže.

Predstavnici medija koji su prisustovali tom druženju imali su priliku da otkriju šta se krije iza “zavjese” svijeta visoke tehnologije i iskuse djelić tog doživljaja.

Rukovodilac Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Zećir Kasumić naveo je da je kompanija Huawei globalni lider u polju informaciono-komunikacijskih tehnologija, te su prisutni u više od 140 zemalja širom svijeta gdje pružaju svoje proizvode i usluge i kontinuirano rade na razvijanju lokalnih talenata, podršci mladima, obrazovanju i razmjeni znanja.

– Naš cilj je donijeti digitalizaciju svakoj osobi, domu i organizaciji u svrhu potpuno povezanog inteligentnog svijeta – rekao je Kasumić.

Svi prisutni su dobili priliku virtuelno se prošetati Huawei inovacijskim centrom u Kini, iz kojeg se direktno uključio Senior Marketing Manager Kompocholis Konstantinos.

Galileo Exhibition Hall je izložbeni prostor koji na jednostavan način pokazuje ključne karakteristike 5G mreže i kako ona transformira svijet oko nas. Konstantinos je tokom svog obraćanja kroz konkretne primjere prikazao kako 5G mreža može olakšati posao zdravstvenih radnika, radnika u rudnicima i u mnogim drugim industrijama.

Tokom online obilaska izložbene dvorane Galileo, demonstrirane su različite tehnologije i širok raspon njihovih primjena, funkcionalnosti i virtualnih pogodnosti. 5G tehnologije izgrađene su kako bi se osigurale 10 puta veće brzine, niske latencije i masivne veze. Kroz ovaj virtuelni tour Huawei inovacijskim centrom prikazan je napredak u robotici i revolucionarnim aplikacijama, od socijalnih, zabavnih, do poslovnih i industrijskih aplikacija i tehnologija.

Na druženju je najavljen i dolazak „Huawei 5G Truck“ u Sarajevo, zakazan za 25. oktobar, koji će prisutnima pružiti sasvim novo iskustvo i doživljaj, saopćeno je.

 

(FENA)