Nelson: Ambasada SAD-a podržava Američku trgovačku komoru u BiH

Ambasada SAD-a u BiH podržava Američku trgovačku komoru u BiH kako bi postala efikasnije udruženje privrednih subjekata, izjavio je danas u Sarajevu američki ambasador u BiH Eric Nelson.

Na radnom ručku koji je Komora organizovala, Nelson je istakao da ta organizacija treba da bude udružena snaga za podršku važnim reformama koje su potrebne u obrazovnom sistemu i različitim aspektima ekonomije kako bi u BiH stvorili bolje poslovno okruženje.

– Cilj tih aktivnosti je postizanje ekonomskog rasta i prosperiteta kako bi bila stvorena bolja radna mjesta, posebno za mlade i kako bi oni imali bolju budućnost u ovoj zemlji – rekao je Nelson.

Generalni sekretar Američke trgovačke komore u BiH Damir Petrinić naveo je da su danas u Sarajevu okupili sve članice komore na radnom ručku, a koji je jedna od njihovih tradicionalnih aktivnosti na poboljšanju poslovnog okruženja.

Dodao je da će Komora i dalje organizovati različite aktivnosti s ciljem da aktuelizira određene teme koje smatra prioritetnim za razvoj društva.

( FENA)