Nobilo: Dovršena istraga za Agrokor, podizanje optužnice do 17. kolovoza

Zagreb, 25.07.2014 - Nakon odluke MUP-a da neæe platiti troškove obrane Josipa Perkoviæa, koji je u njemaèkom pritvoru zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Ðurekoviæa, Perkoviæev odvjetnik Anto Novilo najavio je da æe tužiti Republiku Hrvatsku. Arhivska fotografija od 13.01.2014. godine prikazuje odvjetnika Antu Nobila tijekom tiskovne konferencijeu svom uredu u Amruševoj ulici u Zagrebu. foto FaH/ Denis CERIÆ /ds

Istraga u slučaju Agrokor je dovršena pa optužnica protiv bivšeg vlasnika te tvrtke Ivice Todorića, njegovih sinova, menadžera i revizora mora biti podignuta do 17. kolovoza, potvrdio je odvjetnik Anto Nobilo, branitelj suokrivljene Piruške Canjuge.

“Prema obavijestima koje su od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu dobili branitelji optuženih, istraga u slučaju Agrokor je dovršena 17. srpnja. U dopisu braniteljima se navodi da je rok za podizanje mjesec dana, što znači da optužnica mora biti podignuta do 17. kolovoza”, kazao je Nobilo za Hinu.

Istraga u slučaju Agrokor je trebala biti dovršena do 20. svibnja 2019. godine, ali je rok dovršetka produžen zbog složenosti istrage.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.

 

Biznis.ba / FENA