Norveški investitori žele da ulažu u RS

Ambasador Norveške u BiH Olaf Rajnertsen izjavio je danas tokom susreta sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem da postoje mnogi norveški investitori koji žele da ulažu u Srpsku i da u tom smislu postoji iskrena volja da se unaprijedi privredna saradnja.

Sagovornici su na sastanku u Banjaluci izrazili spremnost za unapređenje privredne i ekonomske saradnje Srpske i Norveške kroz realizaciju zajedničkih projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, posebno solarne i energije vjetra.

Tokom susreta izraženo je čvrsto opredijeljenje ka razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje, te je dogovoreno da se u narednom periodu organizuje sastanak na kom bi detaljnije bile predstavljene razvojne šanse i potencijali Republike Srpske u oblasti energetike i rudarstva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Đokić se zahvalio ambasadoru na zainteresovanosti za saradnju sa Republikom Srpskom, te istakao da Srpska vodi politiku otvorenosti prema svima koji žele da ulažu, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, obezbjeđenja ekonomskog rasta i razvoja i boljeg života za sve njene građane.

 

Biznis.ba / Srna