Novalić i Dautović razgovarali o infrastrukturnim projektima u Travniku

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas se u Travniku sastao sa načelnikom tog grada Kenanom Dautovićem s kojim je razgovarao o projektima, prvenstveno infrastrukturnim, kako bi se poboljšala turistička ponuda i vratio stari sjaj tog vezirskog grada.

Jedna od centralnih tema razgovora bila je izgradnja brze ceste.

– Već petu godinu 107 miliona KM leži na federalnom budžetu nepotrošenih za ovu brzu cestu. Onog momenta kada se potroše dodat ćemo još toliko. S tim da ima nekih nejasnoća gdje treba da prolazi cesta. Zbog toga ćemo doći u tehničku posjetu da vidimo gdje i kako se konektira Travnik sa tom brzom cestom. Jedno je sigurno, brza cesta je finansirana, a brzina zavisi najviše od lokalnih zajednica – izjavio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Načelnik Travnika Kenan Dautović apostrofirao je premijeru tri aktuelna projekta.

– Vršimo veliki pritisak da se zaobilaznica oko Travnika kakvog god da je tipa, da li brza cesta ili magistralna cesta ili tunelom, riješi izlazak. Taj sam projekat predložio premijeru Novaliću danas, a drugi projekat je srednjoškolski centar, dok je treći kasarna Slimeno. To je izuzetno atraktivna poslovna zona – istakao je Dautović.

Biznis.ba / FENA