Novalić u firmi Hasić-drvo: U prošloj godini povećali broj zaposlenih

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u Gradačcu obišao privredno društvo Hasić – drvo koje proizvodi drvene igračke i koje svoje proizvode izvozi.

– U okviru ovakvih posjeta uvijek kombinujemo i obilazak neke fabrike koju smo podržali svojim prošlogodišnjim programom da vidimo kako sve to funkcioniše na terenu, kao što smo uradili i u Srebreniku – izjavio je Novalić.

Hasić–drvo d.o.o. Gradačac je jedna od 388 izvozno orijentisanih firmi iz TK koja je dobila finansijsku podršku u 2020. godini kroz Uredbu Vlade FBiH o interventnim mjerama.

– Fabrika se nalazi u blizini Gradačca, ima 180 zaposlenih i jedinstvena je, ne samo po tome što je koristila naša sredstva i što je izrazito izvozna, već što je u toku prošle godine bila jedna od rijetkih koja uspjela povećati broj zaposlenih – naveo je Novalić.

Tokom posjete, kako je dodao, razgovarali su o problemima sa kojima se suočava ova firma u svom poslovanju, te kako im se može pomoći da ih riješe i pruži podrška njihovom daljnjem razvoju.

Ova firma je kroz te mjere ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa dobila finansijsku pomoć od 102.285,42 KM.

Biznis.ba / FENA