Nove poslovne prilike: Predstavnici PKFBiH i e-Bikesa 4All posjetili Cromex

Predstavnici Privredne komore Federacije BiH (PKFBiH) i međunarodne kompanije e-Bikes 4All posjetili su prijedorsku kompaniju Cromex, koja je proizvela prvi bosanskohercegovački skuter i bicikl na električni pogon, a s ciljem razvoja saradnje, unapređenja poslovanja i promocije elektromobilnosti.

Uime PKFBiH Armin Hodžić je istaknuo njen značaj u povezivanju domaćih i međunarodnih kompanija, u ovom slučaju između katarske kompanije e-Bikes 4All i bosanskohercegovačke kompanije Cromex.

Tokom ove posjete i sastanka krajem protekle sedmice, vlasnik kompanije Cromex Mirsad Ramić izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja predstavnika kompanije e-Bikes 4All Ahmada Abtaha za uspostavljanjem saradnje, ali i drugim poslovnim mogućnostima i benefitima u saradnji s PKFBiH.

Posjetili su prozvodni pogon Cromexa, kompanije koja je investirala pet miliona KM u mašine, od čega 3,5 miliona u lasere za sječenje ploča i cijevi.

Predstavnik e-Bikesa 4 All Ahmad Abtah je naglasio potencijal saradnje sa Cromexom koja će se preciznije definisati u budućem periodu s obzirom na brojne zajedničke tačke u poslovanju, ne samo u oblasti elektromobilnosti nego i mogućnosti prenosa znanja koji imaju u Kataru.

Dogovorena je uzvratna posjeta kompaniji e-Bikes 4All, njihovoj poslovnici u Sarajevu, ali i centrali u Kataru, saopćeno je iz PKFBiH.

 

Biznis.ba / FENA