Objavljen javni poziv za pomoć izvoznicima

Foto: FENA

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je na svojoj 240. sjednici, održanoj 16.10. 2020. godine, Uredbu o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Donošenjem ove Uredbe, ispunili su se svi preduslovi za objavu Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći, u ukupno raspoloživom iznosu od 30.000.000 KM privrednim društvima, odnosno izvoznicima.

Sva privredna društva, sa većinskim privatnim vlasništvom, koja su periodu od 01.01.2019. godine do 31.12.2019. godine ostvarila izvoz preko 30 posto od ukupnog prihoda mogu preuzeti javni poziv sa web stranice Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, te dostaviti prijave i traženu dokumentaciju ukoliko ispunjavaju zadane kriterije.

To se odnosi na sljedeće industrijske grane: Metalna, elektro i automobilska industrija; industrija građevinskog materijala i nemetala; drvna, papirna i grafička industrija; proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće; te hemijska i farmaceutska industrija i industrija gume i plastike.

Više informacija potražite OVDJE.

(Biznis.ba)