Objavljeni javni pozivi banaka – partnera Ministarstva privrede KS

Javni pozivi tri banke, koje su prije nekoliko dana potpisale ugovore s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo za realizaciju kreditnih sredstava uz stopostotno sufinansiranje kamate, objavljeni su danas u dnevnim listovima “Dnevni Avaz” i “Oslobođenje”, kao i na web stranici Ministarstva privrede KS i na web stranicama banaka/partnera.

Ministar privrede KS Adnan Delić istakao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i ažurnošću uprava banaka koje su s Ministarstvom privrede KS, u propisanom roku, usaglasile i objavile ove javne pozive.

– Poslovnim subjektima sa sjedištem u Kantonu Sarajevo na raspolaganju je do sada najveći iznos kreditnih sredstava uz stopostotno subvencioniranje kamatne stope. Naime, u saradnji s bankama/partnerima obezbijedili smo 107.850.000 KM i nadamo se da će ta sredstva naći put do što većeg broja privrednika – izjavio je Delić.

Poslovnim subjektima su, posredstvom UniCredit banke, Sberbanke i BBI banke, na raspolaganju poticajna kreditna sredstva, odnosno kreditiranje pod povoljnijim uvjetima koje podrazumijeva stopostotno subvencioniranje kamatne stope s grace periodom, te maksimalnom pojedinačnom iznosu kredita do milion KM.

Javni pozivi dostupni su na web stranicama te tri banke, kao i na web stranici Ministarstva privede KS na linku: VIDEO, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Biznis.ba / FENA