Od danas s banjalučkog aerodroma čarter let za Atinu

Prvi put sa banjalučkog aerodroma od danas će biti uspostavljen čarter let za Atinu.

Avioni će saobraćati zahvaljujući saradnji s agencijom “KonTiki Travel“, rekao je vršioc družnosti direktora banjalučkog aerodoma Milan Račić.

-Kapaciteti na letu za Grčku su već rasprodati. Za naše građane je važno da se otvaraju nove destinacije i očekujemo nastavak ove saradnje – rekao je Račić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Na Međunarodnom aerodromu Banja Luka od početka godine bilo je 12.640 putnika, zaključno s krajem aprila, a ukupno u ovoj godini očekuju 200.000 putnika.

Račić je rekao da su u pregovorima i za aspostavljanje aviolinije za Moskvu, a vode se razgovori i za let za Teheran.

Vedran Jokić iz “KonTiki” agencije je istakao da su na osnovu pozitivnih iskustava putnika izabrali uspostavljanje leta za Grčku.

-Karta za Atinu je dio paket aranžmana za Grčku -rekao je Jokić i dodao da će ovaj čarter let saobraćat do Atine do 9. septebra ove godine.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić je izrazio nadu da će ovakvi letovi biti uspostavljeni i s drugim agencijama, ističući da su smještajni kapaciteti u Banjoj Luci popunjeni, što govori o posjeti turista najvećem gradu u RS-u.

Istakao je da očekuje da će broj osoba koje koriste banjalučki aerodrom biti sve veći.

-Težimo da Banja Luka bude regionalni centar i obaveza Vlade i Grada je da stvara preduslove za što bolji rad aerodroma – rekao je Amidžić ističući da je Grad dosad dao za tu zračnu luku sedam miliona KM.

Prvi let planiran je danas oko 17.00 sati.

Biznis.ba / FENA