Oprah Winfrey: Od siromašne silovane curice do najbogatije Afroamerikanke 20. stoljeća

Oprah Winfrey trenutno ljetuje u Dubrovniku. Na ljetovanje je povela svoju blisku i dugogodišnju prijateljicu Gayle, koja je uvijek prati u stopu. Gayle i Oprah povezane pa ih godinama prate tračevi da su njih dvije zapravo u ljubavnom odnosu. Uprskos Stadmanu s kojim se Oprah zabavlja već dugi niz godina. Teoretičari zavjere tvrde da je upravo Gayle razlog zbog kojeg se Oprah i Graham nikad nisu vjenčali. A životna priča i glasine koje okružuju Oprah uvijek su bili iznimno intrigantni.

Ostvarila je Winfrey ultimativni američki san. Život joj baš i nije podijelio najpovoljnije karte, no ona je i s njima sjajno zaigrala. Rođena je, naime, u siromašnom seoskom području Mississippija, a u djetinjstvu ju je odgajala samohrana majka. Iznimno traumatično djetinjstvo obilježilo je silovanje, ali i trudnoća sa svega 14 godina. Winfrey je i rodila, ali je njen sin preminuo kao beba.

Nesretne životne okolnosti nisu je spriječile da gradi karijeru pa je već tokom srednje škole radila na radiju, a potom i uređivala večernje vijesti. Kada je 80-ih počela na lokalnoj televiziji voditi talk show, gledanost je rapidno porasla, a to je Winfrey otvorilo priliku za međunarodni talk show. Obarala je rekorde gledanosti, show joj je donio poslovni uspjeh iz snova, status jedne od najmoćnijih žena na svijetu, a uza sve to i ulogu miljenice nacije. Siromašna djevojčica iz Mississippija postala je tako najbogatija Afroamerikanka 20. stoljeća.

Njena najbolja prijateljica Gayle King također je uspješna novinarka i televizijsko lice, a ima ulogu i u carstvu Oprah Winfrey, kao urednica magazina ‘O, The Oprah Magazine’. Cure su nerazdvojne od 1976. godine, na tračeve da su zapravo u ljubavnom odnosu – Oprah i Gayle su se nasmijale više puta.

– Da smo gay, otvoreno bismo to rekle – svojedobno je za Access Hollywood izjavila King, dodavši da s takvim pitanjem nema problema jer je glupo. Ne obazirući se na glasine, jako često zajedno odmaraju pa im Hrvatska nije ni prva ni zadnja lokacija koju su posjetile.

Nije to jedina glasina koja se o Opri širila tokom godina pa je tako i književnica Kitty Kelley objavila neautoriziranu biografiju nazvanu ‘Oprah’, a u kojoj tvrdi da je Winfrey zapravo velika lažljivica koja je životne činjenice o sebi izmislila kako bi podigla gledanost svog showa. Tvrdi tako Kitty da je Winfrey lagala o seksualnom zlostavljanju i siromašnom djetinjstvu, tvrdi i da je lezbijka te da je radila kao prostitutka dok je bila tinejdžerica. Tvrdi i da nije u kontaktu s vlastitom majkom te ne zna ko joj je biološki otac. Tvrdi i da joj Stedman služi samo za paravan, kako bi je ljudi prihvatili u potpunosti. Kelley tvrdi da je te informacije dobila od članova porodice slavne Oprah, iako ničije ime konkretno nije navela. Ništa to Winfrey ne mori, ona i dalje plovi na valovima svog uspjeha.

 

Biznis.ba / Azra