Otvoren 20. Sajam “LIST” u Lukavcu

U Centru za kulturu Lukavac svečano je otvoren 20. Sajam turizma i ekologije “LIST”.

Sajam je proglasio otvorenim premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, a potom su delegacije obišle sajamske paviljone u kompleksu sportske dvorane u Lukavcu.

– Ponosni smo na činjenicu da se sajam održava već 20 godina. U tih 20 godina sajam je prevazišao domaće i regionalne okvire i na evropskom tržištu promoviše ljepote naše države – kazao je premijer TK.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mustafa Šakić istakao je kako je aktuelna Vlada TK odlučna da riješi goruće probleme u oblasti turizma, a za Lukavac je rekao kako je industrijski grad izrastao i u turistički.

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić smatra kako sajam “LIST” promoviše grad i stavlja ga u fokus interesovanja regonalne javnosti dok direktor sajma Izet Nuhanović posebno naglašava činjenicu da su u Lukavac pored domaćih izlagača stigli i partneri iz Njemačke i Italije.

– Cilj je da stvorimo okvir daljeg razvoja turističke ponude – kazao je Nuhanović.

Prema navodima organizatora, ove godine se bilježi rekordan broj izlagača kao i udruženja žena u okviru Festivala hrane “Bosanska sofra”. Tako će se posjetiteljima na jubilarnom sajmu predstaviti uduženja žena sa 358 učesnica i prijavljenih 500 jela.

Pored prezentacije turističkih potencijala BiH, tokom tri dana sajma predstaviće se i turističke zajednice i organizacije zemalja regije – Srbije, Hrvatske, Crne Gore.

Sajam završava u subotu, 7. maja koncertom Amire Medunjanin.

 

Biznis.ba / FENA